Szolnok

2019.06.04. 19:00

Látványos versenyre készülnek a rendőrök a belvárosban

Az ország legjobb motoros, gépkocsizó és karos forgalomirányító rendőreinek versenyét rendezik meg Szolnok belvárosában.

Police.hu

Forrás: Police.hu

Az ORFK-OBB felkérésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2019. június 4-6. között Szolnokon rendezi meg a IX. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.

A három napos rendezvényre az ország 19 megyéjéből és a BRFK állományából érkeztek közlekedésrendészeti rendőrök, valamint a verseny történetében először a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központja is képviselteti magát egy csapattal. Összesen 21 csapat méri össze tudását karos forgalomirányítás, motoros- és gépkocsizó járőr kategóriákban.

Az országos döntőt kedden Óberling József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője nyitotta meg a martfűi Termálhotelben, ahol dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és dr. Papp Antal, Martfű város polgármestere is köszöntötte a résztvevőket.

A versenyzők már a megnyitót követően elfoglalták helyüket az asztaloknál, tollat ragadtak, és megírták az elméleti teszteket.

Fotó: Police.hu

A döntő leglátványosabb elemei, a gyakorlati versenyek 2019. június 5-én, szerdán reggel kezdődnek Szolnok belvárosában. A rendőrök három helyszínen versengenek és mutatják be tudásukat.

Gépkocsival a Baross úton, motorkerékpárral a Kossuth téren és karos forgalomirányításban az egyik legforgalmasabb kereszteződésben, a Vásárcsarnoknál.

A versenyek időpontja:

Karos-forgalomirányító:

9:30 – Szolnok, Ady Endre út és Boldog Sándor István krt. kereszteződése

Motoros versenyszám:

9:30 – Szolnok, Kossuth út

Gépkocsizó versenyszám:

9:30 – Szolnok Baross Gábor út (Mészáros L. utca és a Szapáry út közötti szakasza )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában