Szolnok

2019.06.27. 19:00

Ujjlenyomatot vettek és egyenruhával ismerkedtek az ovisok

Megyei rendőrök látogatták meg a szolnoki ovisokat szerdán.

Police.hu

Forrás: Police.hu

A Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. június 26-án a Szolnok Városi Óvodák Manóvár Tagintézményében tartottak interaktív bűn- és balesetmegelőzési napot a kicsiknek.

A gyerekek megismerkedhettek a rendőrök munkájával, egyenruhájával és felszerelésével. Közösen beszélgettek a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól, valamint színezővel és mágneses kirakóval gyakorolhatták a bicikli kötelező és ajánlott felszereléseit.

A vállalkozó kedvű gyerekek kipróbálhatták a kerékpáros és gokart közlekedési pályát, és az ujjlenyomat vételt is.

Fotó: Police.hu

A megelőzési előadók játékos feladatokkal, interaktív módon hívták fel az ovisok figyelmét a nyár veszélyeire, de beszéltek a 112-es segélyhívó rendeltetésszerű használatáról is.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság szakemberei arról tartottak előadást, hogy mire kell figyelni a strandoláskor, hol és hogyan szabad fürödni.

Fotó: Police.hu

A kicsik megismerkedhettek a mentőmellényekkel, mentőeszközökkel, és megtanulták, hogy kell helyen viselkedni hajókázás közben. A nap végén a táborlakók apró ajándékokkal térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában