tűz

2019.10.27. 14:00

Kiskertben égetett egy férfi Kisújszálláson

Tűzesethez riasztották szombaton a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóit Kisújszálláson.

kisújszállási tűzoltók

Forrás: http://www.tuzoltosag-kisujszallas.hu

Kiérkezéskor derült ki, hogy a helyszínen egy férfi egy kicsi kupac száraz növényzetet égetett. A tűzoltók felszólítására a tüzet eloltotta — tájékoztatott a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság sajtóügyelete.

Az égetést végző férfi hiába tartotta be az OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat – a szerk.) összes ide vonatkozó előírását – tudtán kívül – mégis jogszabályt sértett. Egy érvényben lévő környezetvédelmi jogszabály ugyanis minden nemű növényi anyag nyílttéri elégetését megtiltja. Ez alól helyi önkormányzati rendelet adhatna ugyan eltérést – viszont ilyen rendelet Kisújszálláson nincs.

Fotó: tuzoltosag-kisujszallas.hu

Az OTSZ az alkalomszerű tűzveszélyes tevékenység végzésének szabályait pontosan meghatározza. Jelen esetben az égető minden más szabályt betartott, kivéve az égetési tilalmat.

A tűzoltóság ezúton is kér mindenkit, hogy a kiskertekben való égetést mellőzze Kisújszálláson. Kenderesen és Örményesen van helyi rendelet az égetésről, így ezen településeken az előírt szabályok betartásával lehet száraz növényzetet égetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában