Kék Hírek

2019.10.25. 14:00

Molotov-koktélt dobott egy házra egy jászapáti lakos

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett egy jászapáti férfi letartóztatására a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírójánál.

Czakó Nóra

Forrás: Mészáros Géza

Az indítvány szerint a férfi, aki ez év októberében feltételes kedvezménnyel szabadult egy korábbi büntetéséből, megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy október 21-én este, két testvérével, megjelent haragosának Jászapátiban lévő házánál, ott hangoskodtak, kiabáltak a bentlévőknek, majd a gyanúsított kavicsokat dobált a sértett háza felé.

Miután eltávoztak, kis idő elteltével a férfi visszament, kezében egy úgynevezett Molotov-koktéllal. Az erősen éghető anyagot meggyújtotta és a ház oldalfalához dobta. A Molotov-koktél megrongálta a házat és a kertet is. Az égő tuját a házban lakók oltották el. A rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt. A gyanúsított cselekménye garázdaság bűntettének és rongálás vétségének a megállapítására alkalmas. Az okozott kár összege meghaladja az 50.000 Ft-ot.

Az égő tuját a házban lakók oltották el. A rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt.

A Szolnoki Járásbíróság a többszörös visszaeső gyanúsított letartóztatását október 24-én egy hónapi időtartamra elrendelte. Az ügyész a végzést tudomásul vette, a gyanúsított és védője a bírói döntéssel szemben fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában