Lopás

2019.11.30. 07:00

Közérdekű munkát kapott a szolnoki csokitolvaj

A Szolnoki Járásbíróság 2019. november 11-én tulajdon elleni szabálysértés miatt 150 óra közérdekű munkát szabott ki, azzal a büntetett előéletű negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki nemrég több mint 30 ezer forintnyi édességet lopott az egyik szolnoki nagyáruházból.

Szolnoki Törvényszék

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az asszony 2019. november 9-én nem sokkal dél előtt ment be az áruházba, ahol 5 doboz szaloncukrot, 2 doboz csokoládé desszertet és 45 db Kindertojást rejtett a táskájába, majd fizetés nélkül kifelé indult.

Nem tudta, hogy az áruház biztonsági szolgálata minden mozdulatát képernyőn figyeli. Már az épület kijáratánál járt, amikor a biztonsági őr feltartóztatta és rendőrt hívott. A táskából előkerült az összességében 31.748 Ft értékű édesség, így az okozott kár megtérült.

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai perceken belül a helyszínre értek és őrizetbe vették nőt, akit két nappal később, 2019. november 11-én gyorsított eljárásban, lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt 150 óra közérdekű munkára ítélt a Szolnoki Járásbíróság.

A döntést az asszony és a rendőrség is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett. Ha a nő önhibájából nem dolgozná le a büntetését, 16 nap szabálysértési elzárásra zárkába kell vonulnia – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában