Szolnok

2019.11.27. 16:30

Robottal és frissített ismeretekkel képezték az iskolarendőröket

Megtartotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a térségben dolgozó iskolarendőrök éves oktatását.

police.hu

Forrás: police.hu

Nemcsak rendőrök, hanem polgárőrök, bűnmegelőzési oktatók és pedagógusok is kaptak meghívást az egész napos előadássorozatra – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Az oktatást Kosztyó Gábor rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető nyitotta meg és köszöntötte a mintegy 80 fős kollektívát, majd a megye aktuális baleseti helyzetéről adott tájékoztatást.

A megnyitót követően Dávid Mónika rendőr őrnagy az elmúlt év iskolarendőri tevékenységéről és eredményeiről számolt be, majd az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságtól érkezett újonnan humanoid robot működését, illetve a részeg-, drog- és virtuális szemüvegek működését mutatta be. Az előadáson szó esett a téli közlekedési átállás és a Látni és látszani 2019 kampány propagálásának fontosságáról is.

A következő előadást a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője, Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós tartotta, aki a munkája során szerzett tapasztalatok segítségével nyújtott képet arról, hogy milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat gépkocsivezetés közben. Az előadó kiemelte, hogy a tanulók figyelmét azzal lehet legjobban felhívni, ha van lehetőség valódi baleseti fotókat és videókat bemutatni, közvetve látni, mekkora tragédiát okoz a biztonsági öv hiánya, az alkohol, az elalvás, a nem megfelelő sebesség, az előzés és a vezetés közbeni telefonálás.

A Közlekedéstudományi Intézet munkatársai pedig egy látványos bemutatóval egybekötött előadást tartottak a jövő mobilitási lehetőségeiről.

Fotó: police.hu

Zárásként a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Molnár Judit címzetes rendőr százados az iskolai erőszakról tartott előadást, valamint a rendőri intézkedés lehetőségeit ismertette a hallgatókkal.

A nap végén Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes hívta fel az iskolarendőrök figyelmét munkájuk és szakmai felkészültségük fontosságára, és további sok sikert kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában