Jászság

2020.01.25. 14:00

Engedély nélkül selejtezett ki két fridzsidert egy berényi férfi

A Jászberényi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 51 éves jászberényi férfi ellen, veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat dr. Zsilka László, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Mészáros Géza

A vádirat szerint a férfi tavaly május 1-jén délután, Jászberény külterületén, egy hulladéklerakónál két hűtőszekrényt helyezett el engedély nélkül a hulladékgyűjtő konténer mellett. A fridzsider veszélyes hulladéknak minősül, ezért annak nem szabályszerű elhelyezése alkalmas lehet az emberi élet, testi épség, egészség, valamint a föld, a víz, a levegő és azok összetevői, valamint az élő szervezetek veszélyeztetésére – ismertette a vonatkozó paragrafus kitételeit a sajtószóvivő.

A törvény értelmében a veszélyes hulladékot az erre kijelölt hulladékkezelőnek kell átadni. A vád tárgyává tett bűncselekményre a törvény egytől öt évig terjedő szabadságvesztés kiszabását rendeli. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. Az ügyben első fokon a Jászberényi Járásbíróság jár el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában