ítélet

2020.01.23. 14:00

Parkolási engedéllyel élt vissza egy jászladányi férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség kedden bíróság elé állított egy 54 éves jászladányi férfit közokirat-hamisítás bűntette miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2020. január 9-én a délelőtti órákban Szolnokon a Dr. Sarkady László utcán egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyen leparkolt az általa vezetett személygépkocsival. A férfit a rendőrök intézkedés alá vonták, és felkérték, hogy igazolja jogosultságát a parkolóhely igénybevételére. A gyanúsított az intézkedő rendőröknek egy más személy nevére kiállított parkolási igazolványt adott át, azt jogosulatlanul használta fel – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség.

Kevesen tudják, de a közokirat-hamisítás bűntettét követi el az is, aki más nevére szóló valódi közokiratot használ fel, mely bűncselekmény akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – írták közleményükben.

A Szolnoki Járásbíróság a tárgyaláson bűnösnek mondta ki a vádlottat és 110.000.- forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában