támadás-elhárítás

2020.02.05. 17:30

Az áldozattá válás elkerülését oktatták szolnoki nyugdíjasoknak

A Szolnoki Rendőrkapitányság szervezésében Balla Tibor, a GOWS Egyesület vezető instruktora 2020. február 4-én a szolnoki Civil Házban a Szolnoki Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesület vezetőinek egy különleges előadást tartott.

police.hu

Forrás: Police.hu

A vezető instruktor olyan támadás-elhárítási technikákat mutatott be, aminek alkalmazásával az időskorúak sérülés nélkül képesek kikerülni egy támadási szituációból, legyen szó nyílt utcán elkövetett bűncselekményről, vagy éppen otthoni esetről – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Nem harcolni tanították a szépkorúakat, hanem arra, hogyan védjék meg magukat, továbbá hogyan ismerjék fel időben a veszélyhelyzeteket, ezzel elkerülve az áldozattá válást. A prevenciós program célja az volt, hogy a nyugdíjas klubvezetők a megszerzett ismereteket, elhárítási technikákat továbbadják a klub tagjainak, illetve kortársaiknak.

A Szolnoki Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az idősek védelmére, az áldozattá válás megelőzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában