Jogerős ítélet

2020.02.29. 17:00

Ketten is száguldva érkeztek a kunszenti vasúti átjáróhoz

A Szolnoki Járási Ügyészség két ügyben, egy 54 éves kiskunfélegyházi és egy 40 éves szentesi férfit állított bíróság elé vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A két ügy azért érdekes, mert néhány óra leforgása alatt ugyanabban a vasúti átjáróban két baleset is történt gyorshajtás következtében.

Az első esetben 2019. december 22-én a késő esti órákban a 40 éves szentesi férfi a 45-ös számú főközlekedési úton személygépkocsival haladt Szentes felé. A gyanúsított Kunszentmárton lakott területén lévő félsorompóval és forgalomirányító készülékkel ellátott vasúti kereszteződést nagy sebességgel közelítette meg. Ezen a helyen a főút „S” alakban keresztezi a vasúti pályát. A gyanúsított az eltúlzott sebessége miatt elveszítette az uralmát a személygépkocsija felett, az útról lesodródott és a vasúti sínen akadályt képezve az útpadkán elakadt.

A második esetben a kiskunfélegyházi gyanúsított 2019. december 23-án a hajnali órákban szintén Szentes irányába haladt személygépkocsijával. A férfi ahogy nagy sebességgel a vasúti kereszteződéshez ért, az útról lesodródott és a jobb oldalon levő fényjelző készüléknek ütközött, melyet a helyéről kidöntött.

Mindkét esetben a vasútbiztonság szintje csökkent, így közvetetten veszélyeztették a vádlottak a vasúti közlekedésben részt vevők életét és testi épségét.

A Kunszentmártoni Járásbíróság mindkettő vádlottat 140-140 napi tétel pénzbüntetésre ítélte. Az egy napi tétel összegét a vádlottak jövedelmi viszonyaikhoz mérten határozta meg a bíróság, így az első esetben 168.000.- forint, míg a második esetben 252.000.- forint pénzbüntetést kell fizetni. Az ítéletek jogerősek – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában