Lánglovagok

2020.02.03. 16:13

Sokféle dolga akadt hétvégén a megyei tűzoltóknak

Sok kisebb káresemény adott munkát a hétvégén a megye tűzoltóinak. Volt fakidőlés, vakolathullás, szabadtéri tűz, közlekedési baleset és sósavszivárgás is.

Katasztrófavédelem

Forrás: tuzoltosag-kisujszallas.hu

Teljes terjedelmében égett egy huszonöt négyzetméteres melléképület Fegyverneken az Ady Endre úton péntek éjszaka – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete. A tűzesethez a törökszentmiklósi és kunhegyesi tűzoltókat riasztották, akik több állatot, köztük kecskéket és tyúkokat is kimenekítettek a lángoló épületből. A lángokat egy vízsugárral fékezték meg.

Árokba hajtott és ott fának csapódott egy személygépjármű szombat hajnalban a Gyöngyösi úton Jászberény térségében. A műszaki mentéshez a jászberényi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították a járművet.

Nádas égett Kisújszálláson a Csorbai út közelében szombat délelőtt. A tüzet a kisújszállási önkormányzati tűzoltók oltották el, egy vízsugár segítségével.

Fa dőlt az úttestre a 4433-as úton Martfű térségében, forgalmi akadályt képezve vasárnap a délelőtti órákban. Az esethez a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók vonultak, akik motoros láncfűrésszel avatkoztak be, félpályás útzár mellett.

Leomlott a vakolat egy épületről Törökszentmiklóson, a Petőfi utcában, vasárnap délelőtt. Az esethez a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egység kéziszerszámokkal és dugólétra segítségével avatkozott be és távolította el a veszélyes részeket.

Tövestől dőlt ki egy fűzfa és okozott teljes forgalmi akadályt vasárnap a déli órákban Jászárokszálláson a Liszt Ferenc utcában. A káreseményhez a jászárokszállási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik két darab motoros láncfűrésszel szüntették meg a veszélyt.

Égett a nádas körülbelül tíz négyzetméteres területen, Cibakházán, a Sárköz utca környékén. A tűzesethez a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók érkeztek, akik egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat.

Kigyulladt az aljnövényzet Tiszafüred és Tiszaigar között vasárnap napközben. A tűzesethez a tiszafüredi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a foltokban égő területet kéziszerszámok segítségével oltották el.

Szintén nádas égett Szolnokon a Gyökér utca környékén vasárnap délben. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották. Az állomány három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezte meg a lángokat. Az oltást egy vízszállító gépjármű is segítette.

Az úttestre dőlt egy villanyoszlop Mezőtúron, a Makk József utcában vasárnap kora délelőtt. A mezőtúri hivatásos tűzoltók érkeztek ki a helyszínre, akik kézi szerszámok segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.

Foltokban égett a nádas Karcagon a Széchenyi István sugárúton vasárnap délután. A tüzet a karcagi hivatásos tűzoltók oltották el egy vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal.

Veszélyesen megdőlt egy fa Tószeg és Tiszavárkony között vasárnap délután. A műszaki mentéshez a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eltávolították a fa megdőlt részeit.

Sósav szivárgott egy tehervonat tartályából Szolnokon, a vasárnap reggeli órákban. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak, továbbá a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Katasztrófavédelmi Mobil Labor is részt vett a beavatkozásban. Az egységek a kifolyó anyagot felfogták egy sósavmentesítő edénybe, védőruházat és légzőkészülék használata mellett. A korábban kifolyt mennyiséget pedig felitatták és semlegesítették. A helyszínre a MÁV Vegyi Mentesítő Egysége is kiérkezett. A szivárgó anyagot végül átfejtették egy biztonságos tartályba.

Vakolat hullott egy épületről Karcagon, a Táncsics Mihály körúton vasárnap délután. Az esethez a karcagi hivatásos tűzoltók vonultak, akik emelődaru segítségével eltávolították a meglazult részeket, megszüntetve ezzel a további omlást.

Száraz fű égett Jászapáti és Jászjákóhalma közötti útszakasz mentén vasárnap késő délután. A tűzhöz a jászberényi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkozott be.

Leszakadt egy épület álmennyezete Szolnokon a Szapáry utcában vasárnap este. Az eset során több villanyvezeték is járdára lógott, aminek veszélyét a szolnoki hivatásos tűzoltók sikeresen megszüntették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában