tűz

2020.02.07. 17:00

Százötven bála lángolt Tiszakürtnél

Többféle tűzesethez kaptak riasztást csütörtökön a megye tűzoltói. Az oltási munkálatok mellett még mindig akadtak a szerdai viharral összefüggésbe hozható teendők, ezeket mindenütt sikerült maradéktalanul elvégezni.

Katasztrófavédelem

Forrás: Kunszentmárton HTP

Összegyűlt korom izzott egy kémény aljában csütörtök délelőtt Cibakházán, a Csokonai utcában – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete. Az esethez Tiszaföldvár önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik a lerakódást eltávolították.

Kigyulladt egy kerti mellékhelyiség csütörtök délután Csépán, egy Béke utcai ingatlan udvarán. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Lángra kapott egy ötven, illetve száz lucernabálából álló kazal csütörtök este egy Tiszakürt külterületén lévő telephelyen. A lángok egy harmadik, szintén ötven bálából álló kazlat, illetve a közeli bozótos területet veszélyeztették. A kunszentmártoni és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral avatkoztak be, majd a tűz lefeketítését követően két vízsugár fedezete mellett, kéziszerszámokkal megbontották a kazlakat.

Fotó: Kunszentmárton HTP

Csütörtökön még mindig voltak viharral összefüggésbe hozható kárfelszámolási munkái a tűzoltóknak, összesen nyolc helyszínre kérték a segítségüket. A veszélyes elemeket távolították el annál a törökszentmiklósi tornacsarnoknál, amelynek a tetejét szerdán bontotta meg a szél. Emellett helyreállították a tiszaörsi óvoda megdőlt gázkéményét, illetve a tiszafüredi gimnázium megbontott tetőlemezeit is rögzítették. Mindemellett Kunszentmártonban, Kisújszálláson, Szelevényen, Cserkeszőlőn és Tiszaföldváron is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában