kék hírek

2020.03.02. 10:55

Két személyt elütöttek Szolnokon, nem használták az átkelőhelyet

Vasárnap a megye rendőrei kettő személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

police.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

A rendőrök ellenőriztek 2020. március 1-jén 10 óra 45 perc körül egy személygépkocsival közlekedő szolnoki lakost. A járőrök megállapították, hogy a 22 éves sofőr úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a Szolnoki Rendőrkapitányság a járművezetéstől 12 hónap időtartamra eltiltotta. A rendőrök előállították a jogsértőt a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették – tájékoztatott bennünket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Ugyancsak eltiltás hatálya alatt ült a gépjármű volánja mögé az a 35 éves férfi, akit a járőrök Jászjákóhalma belterületén ellenőriztek 2020. március 1-jén 20 óra 10 perc körül. A rendőrök megállapították, hogy a sofőrt a Jászberényi Rendőrkapitányság 12 hónap időtartamra a járművezetéstől eltiltotta. A járőrök előállították a jogsértőt a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

A rendőrség járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást mindkét személy ellen.

Fotó: police.hu

Két gyalogosan közlekedő személy – járássegítő használatával – Szolnok belterületén 2020. március 1-jén 11 óra körül egy autóbuszmegállóból nem a kijelölt gyalogosátkelőhelyen haladt át az úttesten, ezért egy személygépkocsi őket elütötte. Az egyik személy – az elsődleges orvosi információk szerint – nyolc napon túl gyógyuló, míg a másik gyalogos nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve, toleranciát mutatva vesznek részt a közlekedésben. A gyalogosok mindenhol körültekintően, lehetőség szerint a gyalogjárdán közlekedjenek! Amennyiben át akarnak térni az út túloldalára, azt a kijelölt, és ezáltal biztonságosnak számító átkelőhelyeken tegyék meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában