Kék hírek

2020.04.03. 07:00

Megyeszerte kevesebb a baleset a korlátozás miatt

Kijárási korlátozást vezettek be szombaton hazánkban a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében.

Czakó Nóra

Mindez azt jelenti, hogy a lakosok csak alapos indokkal hagyhatják el otthonaikat. A kormányrendelet szerinti korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi.

Sipos Andrásné megyei rendőrségi sajtóreferens lapunk kérdésére elmondta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri erői a megye közterületein továbbra is megnyugtató, segítő, empatikus intézkedésekkel sarkallják a lakosságot a kijárási korlátozás betartására.

A bűnügyi és baleseti statisztika alakulásáról pedig azt a választ kaptuk, hogy megyénkben a lakosság kijárási korlátozásával, valamint a gépjárműforgalom visszaesésével egyidejűleg számottevően csökkent az egyes jogsértésekhez kapcsolódó bejelentések és a közúti közlekedési balesetek száma.

– Meg kell jegyezni azonban, hogy a közbiztonsági helyzetre két hét statisztikai mutatóiból messzemenő következtetések nem vonhatóak le – hangsúlyozta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában