Kék hírek

2020.07.24. 14:00

Ittas személyek miatt intézkedtek a rendőrök megyénkben

A megye rendőrei csütörtökön egy személyt fogtak el az ellene érvényben lévő körözés alapján, továbbá öt fő ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

police.hu

Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csütörtökön személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

Az elmúlt hetekben nem volt olyan nap, hogy valaki ne ült volna ittasan járművébe. Úgy tűnik hiábavaló a rendőrség figyelemfelhívása, a jogosítvány bevonásának veszélye, sokan autóba ülnek alkohol fogyasztása után. Az ittas állapotban történő közlekedés gyakran vezet olyan tragédiákhoz, melyeket józanul el lehetett volna kerülni – tájékoztatta hírportálunkat a megyei rendőr-főkapitányság.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A rendőrség kéri, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt.

A Szolnoki Rendőrkapitányság egyenruhásai tulajdon elleni szabálysértés miatt vettek őrizetbe egy újszászi férfit, aki egy szolnoki élelmiszerüzletben több guriga sajtot és pékárut rejtett a hátizsákjába és megkísérelte ellopni 2020. július 23-án 19 óra 30 perc körül. A biztonsági őr tetten érte cselekménye közben a fiatalembert.

Egy 63 éves helyi lakos magából kikelve, ittas állapotban ordibált Törökszentmiklós egyik parkjában, és az arra elhaladókat szidalmazta 2020. július 23-án 18 óra körül. A rendőrök – helyszínbírság kiszabása mellett – útba indították a férfit, aki azonban néhány perc elteltével ismét visszatért a parkba és folytatta jogsértő cselekményét. A rendőrök előállították a rendbontót a rendőrkapitányságra, majd meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában