katasztrófavédelem

2020.07.20. 14:00

Disznókergetős, sűrű hétvégéjük volt megyénk tűzoltóinak

A hétvégén több műszaki mentéshez és tűzhöz kellett vonulnia megyénkben a tűzoltóknak.

Katasztrófavédelem

Forrás: Tiszafüred Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

A tűzesetek közül voltak szabadtéren és lakóingatlanban keletkezettek, a műszaki mentéseknél pedig közlekedési baleseteknél kellett beavatkozni – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

Árokba hajtott egy személygépkocsi pénteken kora reggel Jászfényszaru határában. A baleset következtében az autót vezető hölgy a hátsó ülésre esett. A jászberényi hivatásos és a jászfényszarui önkéntes tűzoltók a járművet áramtalanították, majd segítettek a mentősöknek a sofőrt kiemelni az utastérből és a hordágyra lefektetni.

Fotó: Jászberény Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

Levágott növényi hulladék égett péntek délután Kunszentmártonban, a Könyves Kálmán utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Használati tárgyak gyulladtak ki egy családi ház tetőtéri gardróbjában péntek délután a jászberényi Zagyvapart utcában. A város hivatásos tűzoltói légzőkészülékben hatoltak be az épületbe, majd két vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat, majd átszellőztették az ingatlant. Az eset idején hárman voltak a házban, nekik nem esett bajuk.

Összeütközött két személygépkocsi péntek délután Jászárokszálláson, a Munkácsy Mihály utcában. Az esethez a település önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik a járműveket áramtalanították. A helyszínre mentők is érkeztek.

Az ideiglenes körforgalom egyik betonelemének ütközött egy személygépkocsi szombat éjszaka a 4-es számú főúton, Tiszapüspökinél. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók az áramtalanítást követően letolták a kocsit az úttestről.

Egy százötven lucernabálából álló kazal nyolcvan bálája izzott vasárnap reggel egy Öcsöd külterületén lévő tanyán. A kunszentmártoni és a szarvasi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották a füstölő részeket és kéziszerszámokkal bontották meg a kazlat. Ebben több erőgép is segítséget nyújtott, amelyek a sértetlen bálákat helyezték biztonságba.

Darazsak leptek el egy családi házat vasárnap délután Túrkevén, a Lisznyai Damó utcában. A rovarok az egyik ablak tokozásába építettek fészket és a ház belsejébe is bejutottak. A túrkevei önkéntes tűzoltók értesítettek egy helyi méhészt, akinek a munkáját az egység kéziszerszámokkal segítette.

Az álmennyezet szigetelése gyulladt ki húsz négyzetméteren egy családi házban vasárnap délután Jászalsószentgyörgyön, a Bacsó utcában. A jászberényi hivatásos és a jászalsószentgyörgyi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és dugólétrával számolták fel a károkat.

Fotó: Tiszafüred Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

Felborult egy száznyolcvan élő sertést szállító nyerges vontató vasárnap délután a 34-es számú főúton, Tiszaigarnál. Az állatok közül több megszökött, a pótkocsiban rekedt, illetve a járműszerelvény alá szorult, húsz pedig elpusztult. A tiszafüredi és a debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés és daru segítségével mentették ki a sertéseket, az elszökött állatok befogásában pedig a Tisza-tó Járási Önkéntes Mentőcsoport drón segítségével működött közre. A tűzoltók kilencven sertést tereltek fel a mentesítő kamionra, további hetvenet pedig a beavatkozást követően a szállítmányozó cég dolgozói próbáltak felkutatni, mivel ezen példányok a közeli napraforgótáblában szétszéledtek. A kamionban két ember utazott, nekik nem esett bajuk.

Szemét égett egy hulladékgyűjtő konténerben vasárnap este a szolnoki Törteli utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában