CSÉPA / SZOLNOK

2020.07.22. 11:30

Meghalt az ivócimborája, mert meggondolatlanul megütötte

A Szolnoki Törvényszék halált okozó testi sértés bűntette miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a büntetlen előéletű fiatalembert, aki tavaly márciusban Csépán, egy közös italozás során, halálos kimenetelű ütést mért ivócimborájára.

Mészáros Géza

Az ítélet nem jogerős, számolt be az ügyről a törvényszék sajtóosztálya. A történet szereplői rendszeresen italoztak együtt. Nem volt ez másként 2019. március 6-án sem, amikor a két férfi, egyikük otthonában, nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. Délután már a ház előtt álltak. A vádlott, máig tisztázatlan okok miatt, váratlanul ököllel arcon ütötte társát.

A megütött férfi hátra esett, a fejét a mögötte lévő villanyoszlopba verte be. Olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy néhány nappal később elhunyt. A Szolnoki Törvényszék első fokú ítéletét a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyészség azonban a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában