Galériával

2020.09.14. 16:30

Árvízvédelmi és vízimentési gyakorlatot tartottak Tiszafüreden

Szeptember tizenegyedikén és tizenkettedikén nemzeti újraminősítő gyakorlatnak adott otthont a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőpark.

Katasztrófavédelem

Fotós: Ujvári László

Az eseményen két önkéntes és tizenegy települési mentőcsoport szerzett minősítést vízkár-elhárítási és vízimentési szakterületen – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

A két nap során a megyei rendeltetésű Tisza Mentőcsoport, a Tisza-tó Járási Önkéntes Mentőcsoport, valamint a Jászberényi Települési Mentőcsoport szerzett újraminősítést árvízi és vízimentési szakterületen. Ez elsősorban eltűnt személyek vízből mentését jelentette, de a résztvevő egyéb szervezetek támogatása, valamint kutatás-felderítés is szerepelt a feladatok között.

Ezzel párhuzamosan zajlott egy másik gyakorlat is, amelyen tíz település önkéntes mentőcsoportja szerzett minősítést alapvető vízkár-elhárítás szakterületén. A résztvevők árvízvédelmi feladatok végrehajtásában bizonyíthatták ilyen irányú rátermettségüket: ezek között szerepelt homokzsák-depó létrehozása és működtetése, nyúlgát, bordás megtámasztás építése, illetve buzgár elfogás, valamint árvízvédelmi töltés mentetlen oldali fóliázása. A két nap során valamennyi szervezet sikeresen vette az akadályokat, és megkapta a nemzeti minősítő oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!