vádemelés

2020.09.18. 14:00

Kisgyermekével együtt lopott egy mezőtúri anya

A Mezőtúri Járási Ügyészség vádat emelt kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kétrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt egy mezőtúri asszony ellen – adta hírül a megyei főügyészség.

Mészáros Géza

A vád szerint a nő az egyik mezőtúri élelmiszerüzletbe 2018 szeptemberében öt alkalommal is elment kis értékű tárgyakat lopni úgy, hogy magával vitte kiskorú, 9 éves fiát is, bevonva őt is a lopásokba. A nő ezen időszakban egy másik boltból is tulajdonított el – szabálysértési értékben – élelmiszert és italt.

Azzal, hogy gyermekével együtt követte el a bűncselekményt, az anya a gyermekével szemben olyan súlyosan megszegte szülői kötelezettségét, mellyel veszélyeztette a kiskorú fiának értelmi, erkölcsi fejlődését. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlott bűnösségét állapítsa meg és tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést és rendeljen el vagyonelkobzást. Az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság jogosult elsőfokon dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában