tárgyalás

2020.09.04. 11:30

Maszkos vádlottak mosták kezeiket a Szolnoki Törvényszéken

Szájmaszkban, a biztonsági távolságot betartva várakoztak a tárgyalásra idézettek csütörtökön kora délelőtt a Szolnoki Törvényszék legnagyobb, egykoron olyan híres büntetőügyek tárgyalásának helyt adó tárgyalóterme előtt, mint a tiszazugi méregkeverők, a martfűi rém ügye vagy a Sukoró-ügy.

Mészáros Géza

Szeptember 3-án folytatódott ugyanis annak a csaknem száz vádlottnak a büntetőügye, akiket azzal vádol a Karcagi Járási Ügyészség, hogy csoportonként szerveződve, 2012. áprilisa és 2014. júliusa között Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Csehországban, Svédországban, Svájcban és Olaszországban, különböző autókölcsönző társaságok képviselőit megtévesztve, prémium kategóriás autókat béreltek ki, majd azokat Magyarországra szállították és értékesítették.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság jár el, ám a perben dr. Gy. Molnár Sándor, a Szolnoki Törvényszéknek az ügyre kirendelt törvényszéki bírája tárgyalja, aki az egynapos tárgyaláson vádlottakat hallgatott ki és nyomozati vallomásokat ismertetett. Nem csak az ügyész, a vádlottak és védőik, hanem a bíróság is megtett mindent a biztonság érdekében. Az épület bejáratánál és a folyosóin érintésmentes kézfertőtlenítő-oszlopokat helyeztek ki, a tárgyalótermekben biztonsági plexifalakat szereltek fel, folyamatos szellőztetéssel, és a szünetekben aeroszolos levegőfertőtlenítéssel gondoskodtak a levegő tisztaságáról, míg a mosdókban kézfertőtlenítő szappant és papír kéztörlőt biztosítottak az egészségmegóvás érdekében.

A tárgyalási nap lezajlott, a következőre a közeljövőben kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában