JÁSZKUNSÁG

2020.10.15. 14:00

Beköszöntött az ősz a közúti közlekedésben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a megváltozott útviszonyokra hívja fel a figyelmet.

Police.hu

Forrás: police.hu

Október közepén járunk, és elmondhatjuk, hogy beköszöntött az ősz, szünet nélkül esik az eső, az utak síkossá, csúszóssá váltak.

Fotó: police.hu

Az ilyenkor bekövetkező balesetek jellegzetessége, hogy sok a pályaelhagyással járó és a követési távolság be nem tartása miatt bekövetkezett esemény. A járművezetők egy része nem figyel oda a megváltozott útviszonyokra, nem ismeri fel az abban rejlő veszélyeket. A hőmérséklet csökkenésével, a vizes, sáros, falevelekkel teli, nyálkás úttesten való közlekedéskor megnő a jármű megcsúszásának veszélye, különösen fékezéskor, valamint útkanyarulatokban való haladáskor.

Fotó: police.hu

A járművezetőnek alkalmazkodnia kell vezetéstechnikai szinten is a megváltozott közlekedési környezethez. Óvatosabban kell a jármű gyorsítását, lassítását elvégezni, a fékpedált különös gondossággal kell kezelni. Figyelni kell arra is, hogy az adott úton a KRESZ által engedélyezett legnagyobb sebesség megfelelő-e, vagy esetleg csak attól kisebb tempó az, amellyel biztonságosan lehet haladni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában