Természetkárosítás

2020.10.20. 17:30

Félszáz partifecske-fészek semmisült meg a berényi útépítés során

A Jászberényi Járási Ügyészség vádat emelt természetkárosítás vétsége miatt egy 30 éves kecskeméti férfi ellen – tájékoztatott a megyei főügyészség.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádemelésre azért került sor, mert a férfi ez év július 13-án, a jászberényi elkerülő út építése során, figyelmetlenségből olyan szakaszon végeztetett földmunkákat, amelyről korábban, az építési terület bejárásakor megállapították, hogy partifecskék fészkelő üregeinek ad otthont, így azt a madarak költési időszakában nem szabad bolygatni.

A férfi által tévesen kijelölt területen elvégzett földmunkák során 51 partifecske-fészek semmisült meg. A partifecske Magyarországon védett madár, egy egyed értéke 50 ezer forint. A járási ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki. Az ügyben elsőfokon a Jászberényi Járásbíróság hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában