vád

2020.10.14. 19:00

Kukával dobta be a pékség ablakát egy férfi Mezőtúron

A Mezőtúri Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 39 éves mezőtúri férfival szemben, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt. A büntetőügyről dr. Varga Árpád megyei főügyész tájékoztatta hírportálunkat.

Mészáros Géza

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi először ez év február 11-én éjjel az egyik mezőtúri pékség előtti szeméttárolót leakasztotta a helyéről, kiszórta belőle a szemetet, majd azt a pékség ablakába dobta. Ezt követően továbbment, és a közeli lakóház bejárati ajtajának az üvegébe rúgott, amely betört. A férfi néhány nappal később többezer forint értékben a házához ételt rendelt, azonban azt nem állt szándékában kifizetni. Az ételfutárt a férfi három harci kutyája segítségével üldözte el.

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Kis idő elteltével megjelent az étterem tulajdonosa, hogy számon kérje az illetőt, miért nem fizetett. Őt egy vascsővel kergette el, miközben megöléssel, illetve étterme felgyújtásával fenyegette meg. Az étterem tulajdonosa értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező járőr sem tudta lecsillapítani az önmagából kikelt személyt. A férfi a rendőrt is szidalmazni kezdte, és megdobálta a még ki nem fizetett étellel.

Az ügyészség a vádlottat más bűncselekmények elkövetésével is vádolja. Több személyt is rendszeresen fenyegetett, szidalmazott sms-ben, kerékpárt lopott és leverte egy benzinkút biztonsági kameráját. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetésre tett indítványt a letartóztatásban levő vádlottal szemben. A büntetőeljárás a Mezőtúri Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában