bűnügyi felügyelet

2020.10.13. 11:30

Kilencven éven felülieket fosztogatott megyeszerte egy nő

A Jászberényi Járási Ügyészség egy nő letartóztatására tett indítványt kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Az indítvány szerint a gyanúsított 2020. szeptember 29-én Jászfelsőszentgyörgyön becsengetett egy 93 éves sértetthez és kiadta magát egy nyugdíjasokat támogató csoport tagjának. A sértettnek átadott 20.000 forintot és arra biztatta a sértettet, hogy tegye el a többi pénzéhez. A sértett így is tett, a gyanúsított pedig kifigyelte, hogy a sértett hová rakja el a pénzt. Ezután elindult, hogy távozik, de a konyhából még azzal az indokkal, hogy a szobában hagyta a táskáját, visszament és ellopta a sértett 200.000 forintját, mely nem térült meg.

2020. október 8-án a gyanúsított Jánoshidára ment, ahol egy 95 éves sértettet keresett fel, akinek a fájós lábára orvosi készüléket kínált eladásra. A sértett elővette a borítékban tartott pénzét, hogy a 30.000 Ft-ot átadja, amikor a gyanúsított felajánlotta, hogy ő gyorsabban kiszámolja a pénzt a borítékból. Az eladási ár helyett a gyanúsított 620.000 Ft-ot vett ki, majd az összeggel együtt sietősen távozott. Szerencsére a sértett még időben értesítette a rendőrséget, ezért a Jászberényi Rendőrkapitányság rendőrei feltartóztatták a gyanúsítottat és lefoglalták az eltulajdonított pénzt, majd visszaadták a sértettnek.

A gyanúsítottal szemben a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon is indult büntető eljárás, mert 2020. szeptember 20-án egy társával Csépán felkerestek egy sértett hölgyet azzal , hogy az önkormányzattól jöttek és amíg egyikük a sértett figyelmét elterelte, a másik a házból ellopott készpénzt és arany ékszereket 606.000 Ft értékben.

Az ügyészség szerint a gyanúsítottal szemben a letartóztatás feltételei közül a bűnismétlés veszélye miatt szükséges a letartóztatás elrendelése. A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. október 9-én megállapította, hogy a gyanúsított tagadásával szemben a bűncselekmények megalapozott gyanúja a gyanúsítottat terheli, de vele szemben elegendőnek találta bűnügyi felügyelet elrendelését.

Előírta, hogy lakóhelyét csak külön engedéllyel hagyhatja el, a rendőrség pedig a magatartási szabályok betartását két naponta ellenőrzi. A gyanúsított és védője a bírói végzést tudomásul vette, az ügyész a bűncselekmények kimagasló társadalomra veszélyessége miatt, a letartóztatás elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be. Az ügyben a végső határozatot a Szolnoki Törvényszék hozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában