magánlaksértés

2020.10.15. 14:00

Otthonában támadtak rá egy férfire Jászladányon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványára a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. október 12-én elrendelte egy jászladányi férfi és nő bűnügyi felügyeletét valamint a sértettől való távoltartást – adta hírül a megyei főügyészség sajtóosztálya.

A gyanúsítottak élettársak és régebb óta haragos viszonyban álltak a nő édesapjával, a sértettel. 2020. október 9-én délután megjelentek a sértett jászladányi házánál, ahol már a kapun kívül veszekedtek a sértettel és dobálták kövekkel. A sértett emiatt bemenekült a házba és kallantyúval bezárta az ajtót.

A gyanúsítottak feltépték a kaput, az udvaron felkaptak egy lécet, illetve egy bográcsot, majd ezen eszközökkel az ajtó benyomásával bementek a házba. Rátámadtak a sértettre és bántalmazni kezdték a sértettet. A házban lévő hozzátartozók kérésére hagyták abba, majd távoztak. A sértettnek életveszélyes koponyavérzése keletkezett a bántalmazás következtében, de szerencsére műtét nélkül is javult az állapota.

A gyanúsítottakat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A bíróság előírta a gyanúsítottaknak, hogy lakásukat csak szükséges esetben hagyhatják el és megtiltotta, hogy bármilyen formában a sértettel kapcsolatba kerülhessenek.

A magatartási szabályok megtartását a rendőrség ellenőrzi. A bírói végzés ellen a férfi és védője fellebbezést jelentett be, míg a nő védője távolmaradása miatt 5 munka napon belül jelenthet be jogorvoslatot. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék hozza meg a végleges döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában