Ítélet

2020.11.22. 16:30

Börtönbe került egy herbállal kereskedő tiszaburai férfi

A vád szerint négy évig folytatta veszélyes mesterkedését egy tiszaburai kábítószer-kereskedő, mielőtt rendőrkézre került.

A Tiszafüredi Járásbíróság 2020. november 19-én ítéletet hirdetett egy tiszaburai férfival szemben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt a Tiszafüredi Járási Ügyészség vádirata alapján – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vád szerint a férfi 2014 évtől 2018 május 17-ig, elfogásáig Tiszaburán rendszeres haszonszerzés céljából több személynek értékesített új pszichoaktív anyagot. Az úgynevezett „herbált” 0,05 grammnyi csomagonként 400 Ft-ért értékesítette, mellyel egymillió forintot meghaladó jövedelemre tett szert.

A bíróság a vádlottat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, mint többszörös visszaesőt 4 év 6 hónap fegyház büntetésre, 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A bíróság rendelkezett a vádlottal szemben vagyonelkobzásról és kizárta a vádlottat a feltételes szabadság kedvezményéből. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be, ezért az eljárás másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik. Az ítélet kihirdetését követően az eddig szabadlábon védekező vádlott letartóztatását a bíróság elrendelte, mivel a kiszabott szabadságvesztés tartama alapján tartani lehet attól, hogy a vádlott megszökne, elrejtőzne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában