Kék hírek

2020.11.28. 11:30

Relatív gyorshajtás miatt árokban kötött ki egy autó Kunhegyes felé

Az útviszonyokhoz képest túl nagy sebesség, vagyis a relatív gyorshajtás olyan veszély, amire az őszi-téli időszakban különösen oda kell figyelni.

police.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén pénteken két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

Pénteken a megye rendőrei három személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Egy kunmadarasi lakos közlekedett személygépkocsival Abádszalók irányából Kunhegyes felé 2020. november 27-én 7 óra körül. A sofőr haladása során, nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, ezért egy balra ívelő útkanyarulatban megcsúszott, majd a jobb oldali útárokba sodródott. A baleset következtében a gépkocsi vezetője az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a megváltozott időjárási és útviszonyokra! A rendőrség kéri, fontolják meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajánlásait.

Fotó: police.hu

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Kisújszállás belterületén 2020. november 27-én 8 óra 30 perc körül. A sofőr egy útkereszteződéshez érve, az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére, nem biztosított elsőbbséget a védett útvonalon haladó kerékpárosnak, akit elsodort. A baleset következtében a biciklis az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét az elsőbbségi szabályok betartására. A rendőrök kérik, hogy az útkereszteződéseknél fokozott körültekintéssel és figyelemmel vezessenek. Csak akkor haladjanak be a kereszteződésbe, ha az elsőbbséget megadták, vagy megkapták.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában