vádemelés

2020.11.19. 16:30

Szülei kárára dühöngött egy férfi Jászfelsőszentgyörgyön

A Jászberényi Járási Ügyészség vádat emelt egy jászfelsőszentgyörgyi fiatalemberrel szemben garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt.

A férfi fiatal kora ellenére több ízben volt büntetve, jelen cselekményét is felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el, melyet ugyancsak garázdaság vétsége és más erőszakos bűncselekmény miatt rótt ki rá a bíróság – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vád szerint a férfi 2020. július 9-én dél körül megjelent Jászfelsőszentgyörgyön lakó szüleinél, hogy édesanyjától pénzt kérjen. Pénzt nem kapott, ezért magából kikelve a ház udvarán felvett lapáttal csapkodni kezdett, ráütött a kukára. Rövid idő múlva egy kalapácsot vett magához, azzal kiment az utcára és a kalapáccsal az ott parkoló és az édesapja tulajdonában lévő gépkocsit kezdte el szétverni.

Beütötte az első és a hátsó szélvédőt, megrongálta a motorháztetőt, sárvédőt, lökhárítót, letörte a visszapillantó tükröt. Ezután a szülei tulajdonát képező lakóingatlan ajtajának üvegét is összetörte. A vádlott ámokfutása következtében több, mint 300.000 Ft kár keletkezett. Az apa a hatóság előtt kérte fia megbüntetését, előterjesztette magánindítványát. A vádlott magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást váltson ki.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság, amennyiben a vádlott a vád szerinti bűncselekményt az előkészítő ülésen beismeri, a vádlottal szemben 1 év 2 hónap szabadságvesztés büntetést és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki. Egyben kezdeményezte, hogy a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog első fokon eljárni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában