vádemelés

2020.11.22. 11:30

Tilos jelzésnél behajtott a vonat elé egy miskolci férfi Füreden

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy miskolci férfi ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt.

A férfi gépkocsijával 2020. augusztus 22-én délután, jó látási viszonyok között közlekedett Tiszafüreden. Vele utazott kiskorú gyermeke és szerencsére mindketten használták biztonsági öveiket – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádlott az egyik vasúti átjáró előtt lassított, de a fénysorompó piros jelzése ellenére, mintegy 20 km/h sebességgel felhajtott a sínekre. A piros jelzést figyelmetlensége és a berendezésre rásütő nap miatt nem észlelte.

A vasúti átjárót 60 km/h sebességgel éppen megközelítő vonat mozdonyvezetője látta a sínekre hajtó autót, ezért gyorsfékezett és hangjelzést adott. A vádlott a jelzéstől megijedt és lefékezett, ezért az ütközést nem lehetett elkerülni. A vonat kilökte a gépjárművet a vasúti átjáróból. A baleset következtében anyagi kár keletkezett mindkét járműben, de szerencsére sem az autóban, sem a vonaton utazók nem sérültek meg.

A vádlottnak meg kellett volna győződnie a biztonságos áthaladás lehetőségéről, gondatlansága miatt veszélybe került a vasúti közlekedés és az abban résztvevők biztonsága. Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben szabjon ki pénzbüntetést és határozott időtartamra tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az ügyben majd a Tiszafüredi Járásbíróság hoz első fokon bírói határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában