SZOLNOK

2020.11.25. 09:37

Vádemelés: gondatlanságával veszélyeztette kollégáját

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt egy 31 éves kecskeméti férfivel szemben.

A vád szerint a gépkezelőként foglalkoztatott férfi 2018. október 12-én, a déli órákban Szolnokon, a dr. Sebestyén Gyula úti Zagyva-híd felújításán dolgozott. A vádlott az általa kezelt, tehergépkocsira szerelt kosaras daruval egy felfüggesztett állványzat kiépítését végezte, amikor a jármű kitámasztott hidraulikus talpa a folyó árterének laza és ferde talaján megcsúszott, aminek következtében lassan előre dőlt, majd a híd pillérének ütközve megállt.

A felborult daru emelőkosara a benne tartózkodó munkással együtt az alacsony vízállású Zagyva folyóba merült, de a sértettnek sikerült kimásznia a kosárból, ki tudott menekülni a partra.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségtől megtudtuk, a baleset azért következett be, mert a mobildaru gépkezelője nem tartotta be a jármű kitámasztására vonatkozó szakmai előírásokat. A vádlott gondatlan magatartásával közvetlenül veszélyeztette az emelőkosárban dolgozó munkatársa testi épségét.

A járási ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki a férfivel szemben.

Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában