letartóztatás

2020.12.07. 19:03

Azzal fenyegetőzött a szolnoki nő, hogy rájuk gyújtja a házat

A Szolnoki Járásbíróság elrendelte egy nő letartóztatását, aki zsarolással akart megszerezni egy ingatlant.

Szoljon.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt indítványozta a szolnoki nő letartóztatását. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség közleményéből kiderül, hogy a nő november elején egy gondnokság alatt lévő fiatalember engedélyével költözött be annak szolnoki ingatlanába. Az volt a célja, hogy a fiatalemberrel eltartási szerződést köt és majdan az ingatlan a tulajdonába kerül.

A szerződéskötést a gyámhivatal elutasította arra kötelezve a gyanúsítottat, hogy az ingatlanból költözzön ki.

Ez után a gyanúsított arra akarta rábírni a sértettet, hogy gondnoka, vagyis az édesanyja tulajdonában lévő abonyi házat névlegesen adják át neki.

Az ajánlat az volt, hogy egy hamis adásvételi szerződéssel ismerjék el a sértettek, hogy a nő kifizette a ház vételárát.

Az ajánlatot a sértettek nem fogadták el, ezért a nő többször megfenyegette őket, hogy ha nem kötik meg a hamis szerződést az abonyi házra, akkor a gyanúsított rájuk gyújtja a házat, illetve elintézi, hogy ne az édesanya legyen a fiatalember gondnoka – olvasható az ügyészség közleményében.

A fenyegetések hatására a sértettek elhagyták a szolnoki ingatlant és beköltöztek az abonyi házba. Ezt viszont időközben már eladták, ott az ingatlan leendő tulajdonosa lakott. Az új tulajdonos még nem fizette ki teljes egészébe a vételárat. A gyanúsított nő arra akarta rávenni a fiatalembert és az édesanyját, hogy ne vegyék át az utolsó részletet, mert akkor az új tulajdonos késedelme miatt nem jön létre az adásvétel.

A gyanúsított az új tulajdonossal is közölte, hogy a sértettekre gyújtja a házat, ha a sértettek nem neki adják el az ingatlant, illetve felszólította az új tulajdonost, hogy költözzön ki a házból.

A sértettek a rendőrségtől kértek segítséget.

A nyomozási bíró a napokban elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bírói végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz majd másodfokú döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában