Kék hírek

2020.12.07. 12:00

Balesetben megsérült egy farakományt toló tiszaburai lakos

A korai sötétedés miatti veszélyek csökkenthetők megfelelő láthatósággal. A csúszós utak így is éppen elegendő kockázatot jelentenek ebben az évszakban.

police.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén vasárnap két személyi sérüléses közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Vasárnap a megye rendőrei három személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, továbbá két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Egy debreceni lakos közlekedett személygépkocsival Debrecen felől Tiszafüred irányába december 6-án 17 óra 30 perc körül. A sofőr egy balra ívelő útkanyarulatban elveszítette uralmát járműve felett, a menetiránya szerinti jobb oldali útárokba hajtott és felborult. A gépjármű vezetője a baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu

Egy tiszaroffi lakos közlekedett személygépkocsival Abádszalók irányából Tiszabura felé december 6-án 16 óra 30 perc körül. Haladása során, vele azonos irányba közlekedett két tiszaburai lakos, akik láthatósági mellényt nem viseltek és egy kivilágítatlan kerékpáron keresztben elhelyezett farakományt szállítottak. A sofőr, amikor észlelte a gyalogosokat, azonnal fékezett, balra kormányozta járművét, azonban a gépkocsi elejével nekiütközött a biciklin tolt szállítmánynak. A baleset következtében a kerékpárt toló gyalogos a jobb oldali útpadkára esett és – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu

A rendőrség kéri, hogy az év ezen időszakában, a megváltozott útviszonyokra tekintettel, ne feledjék a közlekedők a látni és látszani elv fontosságát. Az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában