vádemelés

2020.12.03. 12:04

Három nővér lopott parfümöt Szolnokon

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt lopás bűntette miatt egy jászladányi testvérhármassal szemben, akik 2020 januárjában 100.000 forint értékű parfümöt loptak a Szolnok, Felső Szandi réten működtetett drogériából.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a három nő 2020. január 11-én délután besétált a Szolnok, Felső Szandi réten található drogériába és úgy tett, mintha az árukínáló polcokra kihelyezett tesztereket próbálgatná vásárlási szándékkal – adta hírül a megyei főügyészség.

Valójában azonban a két idősebb nő (29 és 28 évesek) különböző márkájú, összesen 100.000 forint értékű árucikket lopott el úgy, hogy a termékvédelmi címkéket letépkedték a parfümökről és azokat a náluk lévő táskába rejtették. Testvérük (18 éves) eközben folyamatosan ügyelt arra, hogy nővérei cselekményét az eladók ne vegyék észre. Amikor az elkövetők bepakolták táskájukba a parfümöket, távoztak az üzletből.

A parfümök nem kerültek elő, így az okozott kár nem térült meg.

A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozandó büntetővégzéssel végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki a legidősebb, büntetett előéletű nővel szemben, míg két testvérét pénzbüntetéssel sújtsa, és kötelezze a vádlottakat arra, hogy a lopott parfümök értékének megfelelő összegű kártérítést fizessenek a sértett drogériának.

Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában