vádemelés

2020.12.11. 14:49

Hat francia bulldogot lopott el két fiatal férfi Kisújszálláson

A Karcagi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két tiszaföldvári férfivel szemben, akik hat francia bulldogot loptak.

A vád szerint a 20 éves férfi 2020. szeptember 25-én telefonon felhívta a Kisújszálláson lakó sértettet azzal, hogy kutyát szeretne tőle vásárolni, majd másnap a 19 éves társával el is ment a sértett férfi lakásához. A vádlottak a hiányos kerítésen át bementek a sértett udvarára és kopogtattak a ház ajtaján. Miután senki nem nyitott ajtót a két férfi úgy döntött, hogy körbenéz az ingatlanon.

Kutatás közben bementek abba a melléképületbe, ahol a háziak a kutyákat tartották. Az elkövetők az ott talált három éves francia bulldog szukát öt kölykével együtt magukhoz vették, és sietve távoztak a sértett ingatlanából. A rendőrség azonban másnapra felkutatta az elkövetőket, és lefoglalta, majd a sértettnek kiadta az ellopott ebeket, így az okozott kár megtérült.

A járási ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű elkövetőkkel szemben, tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. Az ügyben első fokon a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában