lopás

2021.01.24. 12:21

A tilalom ideje alatt fogtak óriási szürkeharcsát Kiskörénél

Nem mindennapi méretű halat fogott két tiszaburai horgász a fogási tilalom alatti időszakban.

Police.hu

Forrás: police.hu

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két tiszaburai lakos ellen – tájékoztatta hírportálunkat a megyei rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint, a két férfi Kiskörénél, a Tisza folyó 392. folyamkilométerénél csónakból horgászott szombaton 13 óra körül, és a folyóból egy 56,5 kilogramm súlyú, 212 centiméter hosszú szürkeharcsát fogtak ki. A jogsértők a kifogott halat telefonon kínálták eladásra egy halétteremnek, azonban a kiérkező egyenruhások a vendéglőnél tetten érték a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és előállítottak a Kiskörei Rendőrőrsre.

A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, továbbá a szürkeharcsát lefoglalták. A szürkeharcsa 2020. december 1. és 2021. február 28. közötti időszakban fogási tilalom alá eső halfaj, annak kifogása tilos.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában