letartóztatás

2021.01.14. 15:10

Azt ígérték a szíreknek, hogy pénzért átviszik őket Ausztriába

Letartóztatták az embercsempészéssel gyanúsított férfit, társát bűnügyi felügyelet alá helyezték.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A Szolnoki Járásbíróság 2021. január 14-én egy hónapra letartóztatta azt a fiatal férfit, és ugyanennyi időre bűnügyi felügyelet alá helyezte azt a fiatal nőt, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2021. január 11-én délután Szeged közelében, a szerb határ mellett 200 euro és 16500 forint készpénz ellenében hat, korábban Magyarország területére illegálisan belépő szír állampolgárt vettek fel a férfi által vezetett tehergépkocsi rakterébe azért, hogy átszállítsák őket Magyarország területén Ausztriáig, és segítséget nyújtsanak nekik a két ország közötti államhatár illegális átlépéséhez. Az esetről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya számolt be.

Tervük nem járt sikerrel, mert este nyolc óra körül Kunszentmárton belterületén rendőrjárőrökkel találták szembe magukat, akik ellenőrizni akarták őket. A férfi azonban ahelyett, hogy megállt volna a teherautóval, menekülőre fogta, és csak mintegy fél kilométerrel később, Tiszakürt külterületén állt meg.

A gyanúsítottakat perceken belül őrizetbe vették, a Kunszentmártoni Járási Ügyészség pedig 2021. január 13-án indítványozta letartóztatásukat. A Szolnoki Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását, míg a fiatal nő esetében elegendőnek látta a letartóztatásnál enyhébb, a korábbi házi őrizet helyébe lépő bűnügyi felügyelet elrendelését.

A döntés egyik gyanúsított esetében sem végleges. Az ügyészség a férfi vonatkozásában tudomásul vette a végzést, a nő esetében azonban letartóztatás érdekében fellebbezett. A férfi és védője pedig bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében terjesztett elő fellebbezést, ezért a kérdésben, az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék hozza majd meg a végső döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában