Kék Hírek

2021.01.07. 09:42

Két baleset is történt megyénkben elsőbbségadás elmulasztása miatt

Szolnokon kettő, Fegyverneken pedig egy személyi sérüléssel járó baleset történt szerdán.

Police.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szerdán három személyi sérüléssel járó baleset történt. Az elmúlt napon a megye rendőrei hét személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, továbbá egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Szolnokon, a Temető úton a belváros irányába szerdán 18 óra 25 perc körül. A sofőr egy kereszteződéshez érve nem észlelte, hogy az előtte haladó személygépkocsi vezetője a fényjelző készülék piros jelzése miatt megállt, és nekiütközött. A baleset következtében a figyelmetlen gépkocsivezető utasa – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu

Egy helyi lakos közlekedett kerékpárral Szolnok belterületén szerdán 13 óra 25 perc körül, amikor egy kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező személygépkocsi vezetőjének és összeütköztek. A baleset következtében a kerékpáros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

Ugyancsak az elsőbbségi szabályok megsértése miatt következett be az a baleset, ami Fegyvernek belterületén történt szerdán 15 óra 45 perc körül. Egy 30 éves füzesgyarmati lakos személygépkocsival közlekedett, amikor egy kereszteződéshez érve – az „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla ellenére – nem biztosított elsőbbséget egy kerékpárját toló gyalogosnak és összeütköztek. A baleset következtében a gyalogos – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu

A rendőrség továbbra is felhívja a közlekedők figyelmét az elsőbbségi szabályok betartására. Kérik, hogy az útkereszteződéseknél fokozott körültekintéssel és figyelemmel vezessenek! Csak akkor haladjanak be a kereszteződésbe, ha az elsőbbséget megadták, vagy megkapták!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában