Bűnügy

2021.02.15. 11:07

Orvosi rendelőből próbált autót lopni egy tiszaföldvári férfi

Orvosi rendelőből próbált személyautót lopni egy tiszaföldvári férfi, a motort azonban nem sikerült beindítania. A vádlott csalódottságában végül mást lopott el.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség indítványt tett egy 45 éves tiszaföldvári férfi letartóztatására jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt – tájékoztatott a megyei főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított február 11-én a délutáni órákban bement a tiszaföldvári orvosi rendelő udvarára, ahol a zárt garázsajtón a lakatot lefeszítette. A garázsban lévő, orvosi ügyelet tulajdonát képező személyautót megpróbálta magával vinni. A gyanúsított ennek érdekében a gyújtáskapcsoló műanyag borítását lefeszítette, illetve a motorháztetőt is felnyitotta, de az autót nem tudta beindítani.

A férfi csalódottságában a járműből eltulajdonított tizenegy fecskendőt, egy reflexkalapácsot, egy fejlámpát és egy zseblámpát. Ezt követően a rendelőintézet udvarán várakozó másik személyautóból kivette annak forgalmi engedélyét és azt is magával vitte. A férfi hamarosan a művelődési házhoz ment, ahol beült egy nyitott autóba, amelyben az indítókulcs is benne volt és nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.

Sokáig azonban nem jutott, mert egy mellékutcában elakadt.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a hatóság előtt már jól ismert gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában