Jászkunság

2021.03.30. 13:54

A kerékpárosok és az autósok figyelmességét kéri a rendőrség

A tapasztalatok alapján továbbra is gondot jelentenek a gyalogátkelőhelyeken szabálytalanul áthaladó kerékpárosok.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A verőfényes tavaszi idő a kerékpárosokat egyre inkább kicsalogatja a szabadba, ugyanakkor a városban is nagy számban találkozhatunk a kerékpárutakon, vagy az úttest szélén tekerő biciklisekkel. A téli komor hónapokban autósként elszokhattunk a kétkerekezőek jelenlététől, ezért sokakat váratlanul érhet egy útkereszteződésben, vagy a gyalogos-átkelőhelyek melletti kerékpáros átvezetéseknél hirtelen felbukkanó biciklis – olvasható a police.hu-n.

A rendőrök az intézkedések alkalmával azt tapasztalják, hogy növekszik a kerékpárosok által megvalósított – különösen elsőbbségi és kanyarodási – szabályszegések száma. A korábbi évekhez hasonlóan, továbbra is problémát jelentenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabálytalanul átkerekező biciklisek!

Fotó: police.hu

A Szolnok Városi Balesetmegelőzési Bizottság ajánlja valamennyi kerékpárosnak, hogy a tél során megkopott KRESZ ismereteiket újólag frissítsék fel, illetve a járművek karbantartását követően a gyakorlatban is alkalmazzák azokat. Kérik továbbá az autóvezetőket, hogy kellő óvatossággal és figyelemmel közlekedjenek azokon az útszakaszokon és útkereszteződésekben, ahol fokozottan kell számolni kerékpárosok jelenlétére!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában