Káresemények

2021.03.08. 13:04

Főként tűzesetekhez riasztották a megyei tűzoltókat

A megye tűzoltóinak javarészt tűzesetek adtak munkát a hétvégén de vonultak műszaki mentéshez is.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Kigyulladt egy személyautó Szolnokon, az Ady Endre úton szombat délben. Az egység kiérkezése előtt a lánggal való égést a helyszínen megszüntették, így a kiérkező szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a járművet és elvégezték az áramtalanítását – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Vasúti töltésen égett a száraz fű Jászboldogháza térségében, szombat kora délután. Az oltást a jászberényi hivatásos tűzoltók és a Jászboldogháza Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete végezte kéziszerszámok és egy vízsugár segítségével.

Foltokban égett a nádas ötezer négyzetméter nagyságú területen Szolnokon, a Törteli úton szombat délután. A tűzhöz a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik több vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a tűzesetet. Az oltásban egy vízszállító gépjármű is részt vett.

Kigyulladt egy kisteherautó majd egy fának gurult Cibakházán, a Petőfi utcában szombat kora este. A tűzesethez a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 4. számú főúton Tiszapüspüki térségében a 111. kilométer szelvény közelében. A balesethez a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy drótkötél segítségével a sérült járművet levontatták az úttestről. A munkálatok ideje alatt teljes útzár volt érvényben. A helyszínre mentők is érkeztek.

Nádas égett Szolnokon, a Sashalmi út környékén vasárnap délután. A tűzesethez a szolnoki és a ceglédi hivatásos tűzoltók vonultak, akik több vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a körülbelül másfél hektáron égő tüzet.

Több foltban összehordott trágya, száraz fű, szemét égett Újszászon, a Védgát soron vasárnap délután. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltók és az Életjel Önkéntes Tűzoltó Egyesület vonult. Az egységek végül három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a tüzet, továbbá az oltást egy vízszállító gépjármű és egy erőgép is segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában