vádemelés

2021.03.24. 13:00

Megdobálta a háza előtt elhaladó teherautót egy árokszállási férfi

Az autóban több százezer forintos kár keletkezett.

Szoljon.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves jászárokszállási férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás bűntette miatt. Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség számolt be hírportálunknak.

A vádirat szerint a férfi 2020. május 27-én éjszaka, Jászárokászálláson, a háza előtt álldogált, kezében egy 1 méter hosszú bottal. Majd ezzel a bottal minden ok nélkül rávágott egy arra haladó teherautó bal hátsó lámpájára, ami ennek következtében megrepedt.

Az autót vezető sértett a csattanást hallva lefékezett, kiszállt és kérdőre vonta a férfit, de rövid szóváltást követően visszaült a járműbe és elhajtott. Kis időn belül azonban mégis úgy döntött, hogy visszatér a helyszínre egy ismerőse kíséretében azzal a céllal, hogy tisztázzák a történteket.

A férfi azonban számított erre, és az út menti fák takarásából, tetőcserepekkel dobálta meg a háza felé közelítő teherautót. Az egyik cserépdarab a mozgásban lévő jármű jobb hátsó ajtaját, valamint jobb első sárvédőjét találta el, míg egy másik tetőcserép a teherautó előtt, keresztbe átrepült az út felett. Ekkor a sértett azonnal fékezett. A férfi azonban tovább dobálózott, így több cserépdarabbal eltalálta és megsértette az éppen megálló autó oldalát.

A járműben 652.000 forint kár keletkezett. Az okozott kár nem térült meg.

Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a többszörösen büntetett férfit ítélje börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, és határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyben első fokon a Jászberényi Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában