Vádemelés

2021.04.22. 10:42

Katalizátorokat szerelt le autókról két férfi Szolnokon

A két tápiószentmártoni férfi egy szolnoki garázsból egy autót is ellopott, benne alufelnikkel és szerszámgépekkel.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt két tápiószentmártoni férfi ellen lopás bűntette és más bűncselekmény miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 21 éves férfi 33 éves társával együtt 2020 év elején, a január 30-tól március 13-ig terjedő időszakban, Szolnokon, öt darab utcán parkoló autóból lopta el a katalizátorokat úgy, hogy azokat görgős csővágóval levágták. További egy esetben a két férfi megpróbálta levágni a katalizátort a kiszemelt autóról, de megzavarták őket cselekményük közben, így az alkatrész nélkül elmenekültek a helyszínről.

Az autókra „specializálódott” elkövetők 2020. február elején, Szolnokon, a Városmajor úti garázsok egyikéből egy autót is elloptak úgy, hogy a garázs ajtajára helyezett lakatot leverték, majd átkutatták a garázst, ahol megtalálták az autó indítókulcsát. Ezután a garázsban tárolt alufelniket és értékes szerszámgépeket bepakolták a járműbe, majd távoztak a helyszínről. A két férfi a lopott járművet Tápiószentmártonba vitte, ahol a fiatalabb elkövető kiszerelte a jármű katalizátorát, és a rendszámtáblát is eltávolította róla.

Az autót a rendőrség felkutatta és visszaszolgáltatta a tulajdonosának. Így a lopással okozott 736.000 forint kárból 540.000 forint megtérült.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság mindkét vádlottat ítélje börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, s határozott időre tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, valamint a járművezetéstől.

Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában