kék hírek

2021.04.14. 18:00

Többször is fizetett a talált bankkártyával a tiszaföldvári férfi

A tiszaföldvári nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy helyi férfit.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

A Tiszaföldvári Rendőrőrsön személyesen tett bejelentés a sértett április 13-án, mert pár nappal korábban az egyik helyi boltnál elhagyta tárcáját, amiben benne voltak személyes okmányai, bankkártyája és 5500 forint készpénze.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, előző nap a mobilbankjának ellenőrzésekor a sértett azt tapasztalta, hogy a bankkártyájával többször vásárolt egy ismeretlen személy. A rendőrök megnézték az üzlet biztonsági kameráinak felvételeit, ahol a sértett elveszítette tulajdonát, és a mobilbank adatai szerint vásárolt a megtaláló.

A felvételeken jól látható, hogy a sértett által a bolt parkolójában elejtett tárcát ismeretlen személy felveszi, és azzal távozik a helyszínről, majd másnap visszament a boltba, és a sértett bankkártyájával fizette ki a vásárolt termékeket. A nyomozók rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit előállítottak a Tiszaföldvári Rendőrőrsre és gyanúsítottként kihallgatták.

A terhelt beismerő vallomást tett és elmondta, hogy még további két alkalommal vásárolt a bankkártyával, valamint a készpénzt is elköltötte. A rendőrök a tárcát a benne lévő okmányokkal megtalálták és lefoglalták, majd a sértett részére visszaadták.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában