jogerős ítélet

2021.04.15. 19:00

Vasdarabbal kergette el a lomtalanítókat egy férfi Szolnokon

A házaspárt nem csak megkergette, de többször meg is ütötte a férfi.

Szoljon.hu

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak az ötvenes éveiben járó, büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2018. szeptember 29-én nem sokkal délelőtt tíz óra után előbb távozásra szólította fel a garázsa közelében lomtalanítás céljából teherautóval megálló házaspárt, majd miután ennek nem tettek eleget, visszament a garázsába és egy 70-80 cm hosszú vasdarabbal támadt rájuk, amivel többször megütötte őket. Mindketten 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az esetről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Az ügyben 2019. március 18-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság 2020. szeptember 7-én kihirdetett ítéletében a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és 2 rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet.

A vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött. A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék április 9-én helybenhagyta az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában