kiváló dolgozó

2021.05.03. 15:15

Habara István törzsőrmester vehette át idén a Szolnok Rendőre elismerést

Már hagyománynak számít, hogy a rendőrség napja alkalmából a szolnoki önkormányzat köszönti a megyei rendőrkapitányság egyik kiváló dolgozóját.

Czakó Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Idén Habara István törzsőrmester, a Szolnoki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály, Járőr- és Őrszolgálati Alosztály járőrparancsnoka vehette át Szalay Ferenc polgármestertől hétfőn a városháza dísztermében a Szolnok Rendőre elismerést és az ezzel járó Police márkájú karórát áldozatos, a Szolnokon élőkért végzett munkájáért.

Habara István tíz éve dolgozik rendőrként, kezdetben járőrként, majd járőrvezetőként, egy hónapja a Közrendvédelmi Osztály, Járőr- és Őrszolgálati Alosztály járőrparancsnokaként. Szolgálatteljesítése hosszú ideje kimagasló, munkáját nagy fegyelemmel, kiemelkedő szorgalommal végzi.

– A rendőrségi beszámolókból látható, hogy a bűncselekmények száma csökken, a felderítések mértéke pedig nő – mondta Szalay Ferenc.

– Nagyobb a biztonság, a stabilitás és a rend az országban, és ez köszönhető a rendőröknek és a belőlük sugárzó fegyelmezettségnek is, amire nagy szükség van a pandémia időszakában. A rendőrök munkájában, azon túl, hogy példát mutatnak, benne van a határ menti szolgálat, és közben a járvány kapcsán is helyt állnak, illetve az alapvető feladataikat is ellátják. Ez a hármas egység nagyon nagy teher – hangsúlyozta a városvezető.

Habara István a Szolnok rendőre elismerés mellett a Sárkányölő Szent György emlékplakettet is átvehette Für János alezredestől, a Szolnoki Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettesétől.

Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában