Vádemelés

2021.05.27. 18:30

Kapitális szürkeharcsát fogott két tiszaburai férfi

A két férfi a horgászati tilalom ellenére, tiltott módon fogták ki az óriási szürkeharcsát.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Tiszafüredi Járási Ügyészség vádat emelt két tiszaburai férfi ellen orvhalászat vétsége és más bűncselekmény miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a két férfi január 23-án kora délután, Tiszaburáról, egyikük motorcsónakjával horgászni indult. Tiszabura külterületére érve az idősebb férfi (33 éves) tiltott módon (gereblyézve) horgászott, amíg társa (30 éves) a folyópartot kémlelte, nehogy lefüleljék őket a halőrök.

A horgászó férfi hamarosan horogra akasztott egy 212 centiméter hosszú, 56,95 kilogramm súlyú szürkeharcsát. Az orvhalászok partra szállították, majd autóval egy közeli településen működő étteremhez szállították a halat azzal a céllal, hogy eladják. Tervüket a helyszínre érkező rendőrök megakadályozták, a horgászati tilalom ellenére és tiltott módon kifogott harcsát lefoglalták.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság tárgyalás mellőzéses eljárás keretében az idősebb, büntetett előéletű férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogház büntetést szabjon ki, és tiltsa ki az érintett folyószakaszról, míg társát sújtsa pénzbüntetéssel.

Az ügyben első fokon a Tiszafüredi Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában