Szolnok

2021.05.04. 19:33

Több bajba jutott emberen is segített a rendőrség két munkatársa

Papp Erik és Széplaki Tamás rendőr főtörzsőrmesterek egy hajléktalan férfinek ételt vásároltak, egy bajba jutott hölgynek pedig kereket cseréltek.

Szoljon.hu

Forrás: Balesetmegelőzés Szolnok megye Facebook-oldal

Emberségből jelesre vizsgázott hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom-ellenőrző Alosztályának két munkatársa.

Papp Erik és Széplaki Tamás rendőr főtörzsőrmesterek május 3-án délelőtt járőrszolgálatot láttak el a megyeszékhelyen. A Mártírok út 22. szám előtt egy földön ülő, cipő nélküli, láthatóan nehéz sorsú férfira lettek figyelmesek. A mankóval közlekedő férfi elmondta, hogy éppen most jött ki a kórházból, mivel azonban lakhellyel nem rendelkezik, így az utcán pihent le.

A járőrparancsnok kérdésére a férfi szégyenlősen elárulta, hogy aznap még egy falatot sem evett. A két rendőr ezt követően egy percet sem gondolkodott, a közeli boltból, saját pénzükből, friss pékárut és egy üveg ásványvizet vásároltak a férfinak.

A rendőrség ezt követően üzenetet is kapott, melyben ez állt:

„Szeretnék köszönetet mondani a kollégáiknak, akik 11:30 perckor egy rossz állapotú úriembernek ételt és vizet vittek a Reptár parkolójában. Minden elismerésünk nekik! Emberségből jeles! Ha van ilyen lehetőség kérem szóbeli dicséretben részesítsék őket! Köszönettel!”

A két rendőr főtörzsőrmesternek azonban nem ez volt az egyetlen jó cselekedete hétfőn.

Egy nő közlekedett ugyanis személyautójával a délutáni csúcsban Szolnokon, a Pozsonyi úton, amikor megpróbált lehúzódni egy mentőautó elől, a kormányt azonban túlhúzta és az útpadka szétütötte a jobb első gumiabroncsát. Az autó megbénította a mögötte jövő forgalmat, Papp Erik és Széplaki Tamás pedig éppen arra járőröztek. A sofőr a rendőröknek elmondta, hogy a férje már útnak indult Jászladányból. A két rendőr emiatt úgy döntött, hogy a forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében, maguk cserélik le a hölgy autóján a kereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában