jászladány

2021.06.17. 14:00

Fémcsövekkel, szerszámrúddal akarták rendezni a nézeteltérést

Az ügyészség fellebbezett a távoltartásra kötelező bírói döntés ellen.

Szoljon.hu

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett egy jászladányi férfi letartóztatására csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt – számolt be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 26 éves férfi június elején megbeszélte volt élettársa édesapjával, a későbbi sértettel, hogy a lányával való szakításuk miatt családjaik között kialakult nézeteltérés rendezése érdekében találkozzanak a jászladányi sportpályán. Ilyen előzmények után a sértett egy ismerőse kíséretében, június 13-án 14 órakor már a sportpályán várakozott, amikor a gyanúsított és édesapja is a helyszínre érkezett autóval.

Amint kiszálltak az autóból, fémcsövekkel a kezükben megindultak a sértett felé, azt kiabálva, hogy megölik őt. A sértett félelmében segítségért, rendőrért kiáltozott, mire támadói visszaszálltak az autóba és elhajtottak.

Ezt követően a sértett és ismerőse gyalog indult haza, de az egyik utcasarkon három autó várt rájuk, melyből a gyanúsított és 7 rokona szállt ki, s másfél méteres fémrudakkal, szerszámnyelekkel támadtak a sértettre és kísérőjére.

A sértett társaságában tartózkodó férfi elmenekült a helyszínről, miután a támadók egyike gáz riasztó fegyverrel célzott lövést adott le irányába. A sértett pedig bemenekült egy közelben álló ház udvarára. Ez azonban nem tántorította el a gyanúsítottat és családtagjait, ők is bementek az udvarra, ott is folytatták a sértett ütlegelését, s csak az ingatlan tulajdonosának erélyes felszólítására távoztak onnan.

Az elszenvedett bántalmazás következtében a sértettnek a fején, mellkasán, végtagjain számos zúzódásos sérülése keletkezett.

A járási ügyészség azért indítványozta a volt élettársa édesapjára támadó férfi letartóztatását, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóságok elől, a tanúk megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, illetőleg újabb hasonló bűncselekményt követne el.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát elutasította, s a gyanúsítottat arra kötelezte, hogy tartsa magát távol a sértettől és annak lakhelyétől. A távoltartó végzés nem végleges, az ügyészség által a letartóztatás elrendelése végett bejelentett fellebbezés folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedés kérdésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában