vádirat

2021.07.27. 15:30

Dubajból jött haza egy szolnoki nő, vámot azonban nem fizetett

A fiatal nő március 14-én délután érkezett Magyarországra Dubajból, azonban a gép leszállását követően nem fizetett vámot az általa behozott tárgyakra.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 28 éves Szolnokon élő nő ellen költségvetési csalás bűntette miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal nő március 14-én délután Dubajból repülővel érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre – adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A gép leszállását követően az úgynevezett zöld folyosón haladt keresztül, ezzel azt sugallva, hogy nincsen elvámolni valója. A vámhatóság képviseletében eljáró pénzügyőr a vádlottat és kézipoggyászát vámellenőrzés alá vonta. Az átvizsgálás során a pénzügyőr rendkívül értékes női cipőt, táskát, napszemüvegeket és ruhaneműket talált a vádlottnál.

A vádlottnál talált tárgyak értéke jóval meghaladta azt az összeget, amelyet vámfizetés nélkül behozhatott volna Magyarország területére.

A vádlott a költségvetésnek ezáltal 539.012.- forint vagyoni hátrányt okozott, amelyet két nappal később megtérített.

A Vámhatóság ezen túl még 270.000.- forint bírsággal is sújtotta a nőt, amelyet szintén kifizetett.

Az ügyészség büntetővégzés meghozatalával próbára bocsátás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában