Munkagép

2024.05.01. 16:30

Pótkocsit is vásárolt Tiszajenő önkormányzata

Munkagépeket szereztek be, hogy ne kelljen vállalkozót fizetniük a különféle fejlesztések megvalósításának műveleteihez.

Kovács Berta

Bővítette munkagépparkját nemrégiben Tiszajenői önkormányzata használt, de működőképes eszközök beszerzésével. A cél az volt, hogy saját erőből is meg tudjanak valósítani olyan fejlesztési feladatokat, melyek jelentős költséggel járnának, ha külső vállalkozót kellene felkérni hozzá, és pályázati lehetőség híján nagyobb összegeket nem is tudnak beruházásokra fordítani.

Szabó Sándor, pótkocsi
A pótkocsit Szabó Sándor, az önkormányzat munkatársa mutatja, aki az új eszközöket működteti, és ha úgy adódik, szereli is
Fotó: Nagy Balázs

Egyik új eszközük egy billenős pótkocsi, melyet bruttó másfél millió forintért vásároltak meg Besenyszög önkormányzatától. Mielőtt a településre hozták volna, az előző tulajdonos le is ellenőrizte a pótkocsi állapotát, hogy az garantáltan működőképes legyen.

Tiszajenő rendelkezik olyan traktorral, mellyel a pótkocsit vontatni tudják. Így nagy hasznát veszik most folyó nagyszabású projektjüknél, a leendő emlékpark kialakításánál is. Az e célra megvásárolt porta földjéből eltávolítják az elburjánzott gyökérzetet, a pótkocsinak köszönhetően pedig el is el tudják szállítani azokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában